επιστολή Μητρ. Πειρ. Σεραφ στον Πατριάρχη περί οικουμενισμού

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Δημοσιεύσεις: 511
Εγγραφή: Τετ Μαρ 14, 2012 2:49 pm

επιστολή Μητρ. Πειρ. Σεραφ στον Πατριάρχη περί οικουμενισμού

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ » Παρ Ιούλ 05, 2013 11:43 am

Η αναφορά του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ στα λόγια του αγιασμένου γέροντα Παϊσίου, στο γράμμα που ζητά σύγκλιση πανορθοδόξου συνόδου με συμμετοχή απάντων των Ορθοδόξων, για να καταδικαστεί η παναίρεση του οικουμενισμού...είναι "όλα τα λεφτά" (2η σελίδα κάτω κάτω)


τά λόγια τοῦ ἡγιασμένουΓέροντος Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου, ἀπευθυνομένου πρός τόν κυρό Ἀθηναγόρα

Γράφει ὁ Γέρων

«Επειδή βλέπω τον μεγάλο σάλο εις την Εκκλησίαν μας, εξ αιτίας των διαφόρων φιλενωτικών κινήσεων και των επαφών του Πατριάρχου Αθηναγόρα μετά του Πάπα, επόνεσα κι εγώ σαν τέκνον Της και εθεώρησα καλόν, εκτός από τας προσευχάς μου να στείλω κι ένα μικρό κομματάκι κλωστή (που έχω σαν φτωχός Μοναχός), δια να χρησιμοποιηθεί κι αυτό έστω για μια βελονιά, δια το πολυκομματιασμένο της Μητέρας μας ... Φαντάζομαι ότι θα με καταλάβουν όλοι, ότι τα γραφόμενά μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας βαθύς μου πόνος δια την γραμμήν και κοσμικήν αγάπην δυστυχώς του πατέρα μας κ Αθηναγόρα. Όπως φαίνεται αγάπησε μιαν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική «Εκκλησία», διότι η Ορθόδοξος Μητέρα μας δεν του κάμνει καμμίαν εντύπωσι, επειδή είναι πολύ σεμνή. Αυτή η αγάπη, που ακούστηκε από την Πόλι, βρήκε απήχησι σε πολλά παιδιά του, που την ζουν εις τας πόλεις. Άλλωστε αυτό είναι και το πνεύμα της εποχής μας: η οικογένεια να χάσει το ιερό νόημά της, που ως σκοπόν έχουν την διάλυσιν και όχι την ένωσιν.
Με μια τέτοια περίπου κοσμική αγάπη και ο Πατριάρχης μας φθάνει στη Ρώμη. Ενώ θα έπρεπε να δείξη αγάπη πρώτα σε μάς τα παιδιά του και στη Μητέρα μας Εκκλησία, αυτός, δυστυχώς, έστειλε την αγάπη του πολύ μακριά. Το αποτέλεσμα ήταν να αναπαύσει μεν όλα τα κοσμικά παιδιά, που αγαπούν τον κόσμον και έχουν την κοσμικήν αυτήν αγάπην, να κατασκανδαλίση όμως, όλους εμάς, τα τέκνα της Ορθοδοξίας, μικρά και μεγάλα, που έχουν φόβο Θεού.

Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνωρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό. Ξέρουν όμως να ομιλούν για αγάπη και ενότητα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν τον έχουν αγαπήσει.


http://www.scribd.com/doc/151479682/%CE ... E%BF%CF%8D
«Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου αύτη έστί πρώτη και μεγάλη εντολή. Δευτέρα...αγαπήσεις τόν πλησίον σου ώς σεαυτόν έν ταύταις ταίς δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται»

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”